Íme 3 tipp, hogy miért hasznos a baba nyálkendő - letölthető szabásmintával

Most várod a kisbabádat és éppen a legszükségesebb baba kiegészítőket, ruhácskákat szerzed be számára? A nyálkendő vajon köztük van? Biztosan sok barátnőd kisbabájánál láttad, hogy csinosabbnál csinosabb ruhákba öltöztetik a csecsemőket, ám még a legszebb ruhát is eltakarja egy babasál, vagy nyálkendő: persze szigorúan a ruhához passzoló mintával és színárnyalatban. Ha Te is furcsállod elsőre, hogy a kisbabák szinte ‘cowboy’ öltözéket kapnak, ideje megtudnod, hogy miért hasznos ruhadarab a nyálkendő. A cikkben pedig nyálkendő szabásminta is rendelkezésedre áll, ha Te magad szeretnéd elkészíteni babád számára ezeket a kis kiegészítőket.

Amikor még pocakodban vártad a kisbabádat, mindent elterveztél és megszerveztél jó előre, illetve a ruhatárat is összeállítottad kislányod vagy kisfiad számára. 

A gyönyörű babaszetteken túl talán akkor még nem gondoltál arra, hogy akár már a kezdetektől szükséged lehet a nyálkendőre – pedig így van! A nyálkendő, vagy más néven babasál nem csak a fogzás idején lehet hasznos kiegészítő. 

Az újszülötteknél gyakori probléma, hogy evés után közvetlenül buknak, azaz visszajön némi anyatej vagy tápszer, hiszen a záróizmok ekkor még kissé fejletlenek és nem zárnak megfelelően. Persze ez idővel elmúlik és egyre kevesebbszer fog előfordulni, ám a csinos babaruhákat addig is meg kell védeni az átázástól. 

Baba nyálkendő kisokos

  • higiéniai okokból mindig tiszta nyálkendőt használj!

 

  • kezdetben több darabra is szükséged lehet, hiszen előfordulhat, hogy nagyon gyakran és sokat bukik a babád, így gyakran is kell cserélned – egy nap többször

 

  • általában mosógépben moshatóak kímélő programon, de moshatod kézzel is, így hamarabb lesz újra használható

 

  • a LEGFONTOSABB: alváskor semmiképpen se hagyd a babádon, mert fulladásveszélyes! 
nyálkendő szabásminta odorshome
nyálkendő babasál minky szürke

3 tipp, hogy miért hasznos

  • ősztől télig használhatod sálként is, melegen tartja a baba nyakát, amit a legtöbb body és bundazsák nem fed le

 

  • ha monokróm, azaz fekete – fehér színben, geometriai mintásat választasz, akkor a babát nyugtatja is a minta ha nyűgös, sírós lenne vagy unatkozna. Mutasd neki a mintás részt, biztosan érdeklődve fogja figyelni. Erről szól a babageometria, melyről bővebben ebben a cikkben olvashatsz

 

  • fogzáskor nem csak a nyál felfogására lehet használni, hanem arra is, hogy enyhítse a baba fájdalmait. Ha megfelelő anyagból készül, akkor a picik szívesen rágcsálják, tömik a szájukba, dörzsölgetve ezáltal a fájó fogínyt. 

Meggyőződésem, hogy most már Te is hasznosnak találod ezt az apró kiegészítőt és fontosnak tartod, hogy beszerezz néhányat. A neheze azonban csak most jön, hiszen annyiféle típus kapható, persze még több színben és mintával – így tényleg nem egyszerű a választás. 

Létezik az előkére hasonlító nyaknál megköthető, a babasál vagy körsál típusú, a nagyon bő vagy a cumitartóval ellátott típus is. Mindegyik nagyon csinos tud lenni és praktikussága mellett tényleg öltözteti is a babát, ám friss szülőként is legyünk résen: első a biztonság és a kényelem a baba szempontjából, nem pedig a divat. Így mi inkább az egyszerű de nagyszerű típusú nyálkendőt javasoljuk csecsemőkorban.

nyálkendő szabásminta odorshome

Ha úgy érzed, hogy igazán hasznos darab lenne ez a kiegészítő a Te babádnak is, néhány kislányos és kisfiús szettet találsz nálunk. Csodaszép designer textilekből készülnek, 100% puha pamutból és minky, valamint flanel anyagból.
Két egyformát nem fogsz találni, hiszen a környezettudatosságra is figyelve ezeket a nyálkendőket szabászati maradék anyagokból készítjük el (a népszerű formapárnáink leeső darabjaiból), melyek tökéletes minőségűek, ám méretükből adódóan kidobásra kerülnének – így új életet kezdhetnek és a környezetet is óvjuk!

Nyálkendő szabásminta

Ha pedig szívesen készítenéd el Te magad ezt a hasznos kiegészítőt, akkor mutatunk Neked egy ingyenesen letölthető nyálkendő szabásmintát. Tényleg nem nagy ördöngösség megvarrni, ám annál praktikusabb és biztosan hasznát veszed. 

Ez az ingyenesen letölthető baba nyálkendő szabásminta és fényképes elkészítési útmutató megtalálható a projectnursery.com oldalán. S bár a cikk angol nyelvű, a képek nagyon beszédesek és részletesek, így könnyen követhető a leírás lépésről lépésre.

Többi bejegyzés

praktikus mosható pelenka tárolás odorshome

Eldobható vagy mosható pelenka?

Eldobható vagy mosható pelenka? – Minden anya másra esküszik! A kisgyermekes anyukák között bizony igen megosztó téma manapság is a pelenka kérdése. Míg vannak olyan

díszpárna-hímzettpárna-feliratospárna-alvóspárna-szövegespárna-odorshome-gyereknek-gyerekszoba-gyerekpárna

Mondd el párnával!

Te mit üzennél egy párnával? Az ember a legjobban azokkal a tárgyakkal szereti körülvenni magát, amik számára különösen fontos jelentőséggel bírnak vagy szívének kedves az