ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

5 tipp a rendezett előszobáért - avagy hogyan kerüld el a káoszt gyerekekkel

Októberben bizony előkerülnek a sapkák, sálak, hiszen egyre ősziesebbek a reggelek, gyakran csípős, hideg szél fúj, és egyébként is jólesik a fejfedő és egy kényelmes sál melege. Igen ám, de honnan kerülnek elő ezek a hasznos társak? A szekrény aljából, mindenkinek a saját szekrényéből vagy egy kis mindenes dobozból? Talán nem is találod meg a megfelelő sapkát, sálat mindenkinek, vagy épp egy kesztyű párját….

gyerekek az esőben

Amikor őszre fordul az idő, s a nyári kalapot, napszemüveget felváltja a téli kiegészítők hada, hamar eluralkodhat a káosz. Ismerős? Több gyerek esetén ez pedig csak hatványozottan értendő!

Na de hogyan érdemes tárolni ezeket a kifejezetten a hideg hónapokban használatos holmikat, hogy amikor viszont kellenek, te és a gyerekek is gyorsan megtalálhassátok őket?

Olvasd el tippjeinket!

  1. Csoportosítsd a különböző ruhadarabokat! Évszak szerint, méret szerint vagy esetleg névre szólóan – legyen külön helye minden családtag apróságainak, kiegészítőinek!
  2. Szelektálj! Az előszobában mindig csak azokat a kiegészítőket tárold, amik az adott évszakban feltétlenül szükségesek és mindennap előkerülnek. Ha látványosan lecsökken az itt tartózkodó ruhaneműk száma, meglátod, rendet tartani is könnyebb lesz.
  3. Érd el, hogy a tárolás ne csak funkcionális, hanem szép és ízléses is legyen, így biztosítva a rendezettséget és átláthatóságot az előszobában.
  4. Használj olyan tárolókat, amikbe könnyű belepakolni, de megtalálni is amit rejt. Ezzel segíted a gyerekeket, hogy maguk után elrámoljanak.
  5. Spórolj a hellyel! Amikor hazaérkeztek a gyerekekkel egy őszi séta vagy havas téli kirándulás után, legyen elég hely a sáros, latyakos cipők levételére. Törekedj arra,  hogy amit lehet, inkább a falon tárolj.

 

Ha megfogadnád a fenti tippjeinket, van egy megoldásunk is számodra: a fali tároló!

A fali tároló az egyik legjobb alternatívája a helytakarékos rendezkedésnek, használd hát ki az üres teret. Ne felejts el olyan magasságban is felszerelni egyet, amit a gyerekek is könnyen elérnek és maguk öltözködhetnek, illetve hazaérve elpakolhatják saját holmijukat.

A tároló egy vagy több rekeszből áll, így könnyedén szortírozhatsz. A szezonális ruhadarabok csoportosítását a Neked legegyértelműbb módon próbáld meg: a tároló egy-egy rekeszébe teheted az összes nyári, illetve téli darabokat vagy méretek szerint is rendezheted őket: kisebb sálak, nagyobb kendők stb. A leghatékonyabb módszer talán mégis az, amikor minden családtag számára van egy kijelölt rész, ami csak az övé – külön Apa, külön Anya és külön a gyerkőcök felszerelése. Ha valamilyen motívum, vagy a használó neve megjelenik a tárolón, az még egyszerűbbé és személyesebbé teszi a pakolást.

Amikor megtaláltad az ideális rendezési elvet, még az esztétikai szempontokat is érdemes figyelembe venned. A lakásod, házad berendezéséhez illő színvilágú és anyagú tárolót válassz, ami örök darab és ’családtag’ lesz az otthonotokban.

Ha pedig készen vagy az átrendezéssel, élvezd, hogy a ruhadarabok nem tűnnek el, nincs keveredés és talán hamarabb el is indulhattok reggelente.

Nagy méretű fali tárolók

Ugye milyen sok szín közül választhatsz? Ezeknek a tárolóknak a zsákjai bizony erős, strapabíró vászonból készülnek, hogy bírják a mindennapos megterhelést, így a reggeli kapkodást és a délutáni hazaérkezést is.

Többi bejegyzés

falra szerelhető tároló gyerekszobába

Helytakarékos fali tároló az egész lakásba

Helytakarékos fali tároló az egész lakásba Ahhoz, hogy az otthonunkban mindig komfortosan érezhessük magunkat, érdemes jól átgondolt rendszerekbe szednünk a körülöttünk található használati tárgyakat. Ha

Dzsungel gyerekszoba room tour

Vagány dzsungel gyerekszoba – room tour

Vagány dzsungel gyerekszoba – room tour Izgalmas elosztású és kialakítású szoba, hangulatos és kellemes színekkel, berendezésekkel. Lenyűgöző ahogy minden darab annyira a helyén van, harmóniában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában Abszolút központi szerepet tölt be a bohém virágos falmatrica a babaszobában: amikor Macy Siudzinski meglátta egy internetes oldalon, azonnal beleszeretett