ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

5 tipp a rendezett előszobáért - avagy hogyan kerüld el a káoszt gyerekekkel

Októberben bizony előkerülnek a sapkák, sálak, hiszen egyre ősziesebbek a reggelek, gyakran csípős, hideg szél fúj, és egyébként is jólesik a fejfedő és egy kényelmes sál melege. Igen ám, de honnan kerülnek elő ezek a hasznos társak? A szekrény aljából, mindenkinek a saját szekrényéből vagy egy kis mindenes dobozból? Talán nem is találod meg a megfelelő sapkát, sálat mindenkinek, vagy épp egy kesztyű párját….

gyerekek az esőben

Amikor őszre fordul az idő, s a nyári kalapot, napszemüveget felváltja a téli kiegészítők hada, hamar eluralkodhat a káosz. Ismerős? Több gyerek esetén ez pedig csak hatványozottan értendő!

Na de hogyan érdemes tárolni ezeket a kifejezetten a hideg hónapokban használatos holmikat, hogy amikor viszont kellenek, te és a gyerekek is gyorsan megtalálhassátok őket?

Olvasd el tippjeinket!

  1. Csoportosítsd a különböző ruhadarabokat! Évszak szerint, méret szerint vagy esetleg névre szólóan – legyen külön helye minden családtag apróságainak, kiegészítőinek!
  2. Szelektálj! Az előszobában mindig csak azokat a kiegészítőket tárold, amik az adott évszakban feltétlenül szükségesek és mindennap előkerülnek. Ha látványosan lecsökken az itt tartózkodó ruhaneműk száma, meglátod, rendet tartani is könnyebb lesz.
  3. Érd el, hogy a tárolás ne csak funkcionális, hanem szép és ízléses is legyen, így biztosítva a rendezettséget és átláthatóságot az előszobában.
  4. Használj olyan tárolókat, amikbe könnyű belepakolni, de megtalálni is amit rejt. Ezzel segíted a gyerekeket, hogy maguk után elrámoljanak.
  5. Spórolj a hellyel! Amikor hazaérkeztek a gyerekekkel egy őszi séta vagy havas téli kirándulás után, legyen elég hely a sáros, latyakos cipők levételére. Törekedj arra,  hogy amit lehet, inkább a falon tárolj.

 

Ha megfogadnád a fenti tippjeinket, van egy megoldásunk is számodra: a fali tároló!

A fali tároló az egyik legjobb alternatívája a helytakarékos rendezkedésnek, használd hát ki az üres teret. Ne felejts el olyan magasságban is felszerelni egyet, amit a gyerekek is könnyen elérnek és maguk öltözködhetnek, illetve hazaérve elpakolhatják saját holmijukat.

A tároló egy vagy több rekeszből áll, így könnyedén szortírozhatsz. A szezonális ruhadarabok csoportosítását a Neked legegyértelműbb módon próbáld meg: a tároló egy-egy rekeszébe teheted az összes nyári, illetve téli darabokat vagy méretek szerint is rendezheted őket: kisebb sálak, nagyobb kendők stb. A leghatékonyabb módszer talán mégis az, amikor minden családtag számára van egy kijelölt rész, ami csak az övé – külön Apa, külön Anya és külön a gyerkőcök felszerelése. Ha valamilyen motívum, vagy a használó neve megjelenik a tárolón, az még egyszerűbbé és személyesebbé teszi a pakolást.

Amikor megtaláltad az ideális rendezési elvet, még az esztétikai szempontokat is érdemes figyelembe venned. A lakásod, házad berendezéséhez illő színvilágú és anyagú tárolót válassz, ami örök darab és ’családtag’ lesz az otthonotokban.

Ha pedig készen vagy az átrendezéssel, élvezd, hogy a ruhadarabok nem tűnnek el, nincs keveredés és talán hamarabb el is indulhattok reggelente.

Nagy méretű fali tárolók

Ugye milyen sok szín közül választhatsz? Ezeknek a tárolóknak a zsákjai bizony erős, strapabíró vászonból készülnek, hogy bírják a mindennapos megterhelést, így a reggeli kapkodást és a délutáni hazaérkezést is.

Többi bejegyzés

Dzsungel gyerekszoba room tour

Vagány dzsungel gyerekszoba – room tour

Vagány dzsungel gyerekszoba – room tour Izgalmas elosztású és kialakítású szoba, hangulatos és kellemes színekkel, berendezésekkel. Lenyűgöző ahogy minden darab annyira a helyén van, harmóniában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában Abszolút központi szerepet tölt be a bohém virágos falmatrica a babaszobában: amikor Macy Siudzinski meglátta egy internetes oldalon, azonnal beleszeretett

Monokróm babaszoba Skandináv természetességgel

Monokróm babaszoba Skandináv természetességgel

Monokróm babaszoba Skandináv természetességgel A monokróm babaszoba megunhatatlan és hosszú ideje máig lenyűgözi a szülőket, gyerekeket egyaránt. A természetes és neutrális babaszoba trendek előtérbe kerülésével