ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

Íme 3 tipp, hogyan legyen rend a gyerekszobában

Ahol legalább egy kisgyermek van a családban vagy annál több, ott nincs az az elegendő idő, amit rend rakással tölthetnénk. Az embernek az az érzése, hogy bár egész nap, újra és újra összepakol, valahogy még sincs rend a gyerekszobában, káosz van az egész lakásban, bármennyi időt is fordítunk rá. A mosogatnivaló, a koszos és tiszta ruhák, a rengeteg lábbeli, kabátok, sapkák, a könyvek és a játékokról már ne is beszéljünk. Számos mém, vicces bejegyzés, szólás született arról a lehetetlen küldetésről, hogy gyerekek mellett hogyan tartsunk rendet. Sajnos a tuti receptet senki sem ismeri. Viszont szívesen megosztunk pár tippet veletek, amivel egyszerűbb és gyorsabb a rendrakás, s hosszabb távon fent is lehet tartani.

Mit tegyünk, hogy megszűnjön e szélmalomharc az elemekkel, a játékok hadával?

gyerekszoba rendrakás első tipp

A forgó rendszer tuti megoldás. Nem hagyunk elől csak egy-két játékot, a többit rakjuk el a szem elől. Néha cseréljünk és az eltett dolgokat vegyük elő, az eddig használtakat tegyük el. Így hatalmas örömmel csodálkozhatnak rá egy-egy régi-új játékra a csemeték és kevesebb a pakolnivaló is, ha nincs egyszerre minden elől.

Szanáljunk, válogassunk gyakran. A hiányos, törött játékoktól nyugodt szívvel szabaduljunk meg. Ha még használható, de sosem játszottak vele a csemeték, nem lett befutó az adott játék, adományozzuk el rászoruló családoknak, kórházaknak, óvodáknak. Mindjárt nagyobb lesz a rend, ha kevesebb a szétpakolnivaló és ezzel ráadásul jót is cselekedtünk pluszban. A gyerkőc hamar megtanulja, hogy mennyire szuper érzés adni, segíteni másokon.

gyerekszobai tárolás második tipp
rendezett gyerekszoba tippek

A gyerekek általában szívesen besegítenek a házimunkákba, így a pakolásnál is számítsunk rájuk. Egészen pici koruktól kezdve kérjük meg őket napjában többször is – leginkább egy következő napirendi szakasz előtt (tízórai, ebéd, uzsonna, levegőzés előtt), hogy tegyenek rendet, persze segítsünk nekik. Figyeljünk, hogy ne mindent mi intézzünk egyedül. A korán elkezdett közös pakolás későbbiekben rendszerető gyereket eredményezhet. Ráadásul közös mókának is beillik. 

Érdemes a gyerekszobában olyan tárolási megoldásokat alkalmazni, amik lehetővé teszik, hogy gyorsan bedobálhassuk a játékokat és rögtön a rend érzése lesz úrrá rajtunk. Ezt a fajta pakolást a gyerekek is jobban élvezik, hiszen kevesebb koncentrációt igényel részükről.

Már nagyon mutatós játéktárolók, dobozok, zsebes, felakasztós tárolók kaphatók, amik a gyerekszoba dekorációját is adhatják, nem csak a rend érzését. Kisebb-nagyobb tárolókkal készüljünk és tematikusan rendszerezzük a játék sereget. Külön az autókat, külön a plüssöket, a társasokat, a rajzeszközöket és egyéb alkotó tevékenységhez szükséges dolgokat. Ha több gyermek van, akkor érdemes mindenkinek külön tárolót kialakítani. A pakolást is nagyban megkönnyíti, ha van egy saját kis helyük, ahová tehetik a kincseiket. Nem mellesleg ezekbe a tárolókba könnyen, egyszerűen bedobálhatunk mindent pár perc alatt. Pillanatok alatt eltüntetjük a kíváncsi, vizslató szemek elől a rumlit. Ami aztán egy mozdulattal újra a szoba közepére önthető, ha a gyerkőc a legeslegalján keres valamit. 

Többi bejegyzés

falra szerelhető tároló gyerekszobába

Helytakarékos fali tároló az egész lakásba

Helytakarékos fali tároló az egész lakásba Ahhoz, hogy az otthonunkban mindig komfortosan érezhessük magunkat, érdemes jól átgondolt rendszerekbe szednünk a körülöttünk található használati tárgyakat. Ha

Dzsungel gyerekszoba room tour

Vagány dzsungel gyerekszoba – room tour

Vagány dzsungel gyerekszoba – room tour Izgalmas elosztású és kialakítású szoba, hangulatos és kellemes színekkel, berendezésekkel. Lenyűgöző ahogy minden darab annyira a helyén van, harmóniában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában Abszolút központi szerepet tölt be a bohém virágos falmatrica a babaszobában: amikor Macy Siudzinski meglátta egy internetes oldalon, azonnal beleszeretett