3+1 dolog, amire figyelj a babaszoba berendezésekor!

Ha már úton van a család legújabb tagja, akkor bizonyára egyre gyakrabban beszélgettek a babaszoba berendezéséről is. Az újdonsült szülők számára rendszerint nem könnyű kitalálni, mi hova kerüljön, milyen színeket válasszanak és mi lenne majd a legjobb a baba számára. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük azt a 3+1 legfontosabb dolgot, amit mindenképpen érdemes figyelembe venni a tervezésnél. 

1. Bútorok, amelyek nem hiányozhatnak a babaszobából

Vannak olyan bútorok és kiegészítők amelyek alap felszereltségnek számítanak és a babaszoba berendezésekor mindenképpen helyet kell nekik találni a készülő szobában. Vagyis a kezdetekkor nem kell elvesznetek a széles bababútor kínálatban, elég ha beszereztek egy rácsos kiságyat, ahol kényelmesen és nyugodtan pihenhet majd a gyermeketek. Emellett szükségetek lesz egy pelenkázó állványra vagy komódra is, ahol komfortosan öltöztethetitek majd a kis jövevényt. 

okkersárga babaszoba design

Érdemes a közvetlen közelbe tenni egy pelenkaszemetest és egy szennyestartót is, így még praktikusabbá válik egy-egy pelenkázás. A szennyestartó azért is fontos, mert a babaruhákat a kezdetekkor ajánlott külön mosni, vagyis a legjobb az, ha eleve elkülönítve gyűjtitek ezeket. Ráadásul ha kínálatunkból választotok mintás szennyestartót, később akár játék- vagy plüssállat tartóként is funkcionálhat, a rajta levő kedves kis figurák mindig hamar a gyermek kedvenceivé válnak majd. 

Previous
Next

2. A tárolás nagyon fontos már az első hónapokban is!

Hiába kicsi még egy gyermek, számos olyan apróság létezik, amelyekre szüksége van és nem könnyű neki helyet találni a szobában. Legyen szó a köldökcsonk ápolásához szükséges eszközökről, a fürdéshez vagy pelenkázáshoz használt dolgokról vagy akár a különböző játékokról, jó ha mindennek megvan a maga helye. Nagyon praktikus megoldást nyújtanak erre a különböző függőleges és vízszintes fali tárolók, illetve a textilből készült tárolók, amelyek emellett dekorációként is szolgálnak a szobában. Utóbbiakat könnyen mozgathatod, alkalmasak a fiókos szekrények rendben tartására, vagy a pelenkázó asztalon az apró játékok tárolójaként is. A textil zsákok még utazáskor is jól jönnek, mi gyakran használtuk arra, hogy a baba éppen aktuális játékait abban vittük magunkkal. Szivárványos textil zsákunkat választotta Linda is, gyönyörű fotókért nézzetek be instagram oldalára, itt.

pelenkázó asztal fali rendszerező

3. A gyerekszoba színei

Nem létezik jó vagy rossz döntés, ha a babaszoba színeiről van szó, hiszen nyilván fontos, hogy a saját ízléseteket tükrözze a választott árnyalatvilág. Lényeges azonban, hogy legyen a helyiség letisztult, harmonikus és mindenképpen kerüljétek a zsúfoltságot! Fontos, hogy a halványabb falak mellé jöhetnek az erősebb színű dekorációs elemek és függönyök, ám ha hangsúlyosak a falak, mindenképpen semlegesebb díszekben gondolkozzatok, így nem lesz „zavaróan színes” a szoba. 
Érdemes figyelni a színekre a babaszoba berendezésekor, a színek jelentőségéről és hatásukról írtunk egy hosszabb cikket is, olvasd el itt.

3+1 Ne hagyjatok mindent az utolsó pillanatra!

Ha létezik a fentieken kívül jó tanács még, mindenképpen az, hogy ne odázzátok el a szoba berendezését és ne hagyjatok semmit az utolsó pillanatra! Így a kismama is nyugodt lehet afelől, hogy már készen áll a kis fészek a gyermek jövetelére, ráadásul az utolsó hetekben gondtalanul adhatja át magát a pihenésnek. 

Többi bejegyzés

díszpárna-hímzettpárna-feliratospárna-alvóspárna-szövegespárna-odorshome-gyereknek-gyerekszoba-gyerekpárna

Mondd el párnával!

Te mit üzennél egy párnával? Az ember a legjobban azokkal a tárgyakkal szereti körülvenni magát, amik számára különösen fontos jelentőséggel bírnak vagy szívének kedves az

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük