ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

3+1 dolog, amire figyelj a babaszoba berendezésekor!

Ha már úton van a család legújabb tagja, akkor bizonyára egyre gyakrabban kerül szóba a babaszoba berendezése is. Az újdonsült szülők számára rendszerint nem könnyű kitalálni, mi hova kerüljön, milyen színeket válasszanak és mi lenne majd a legjobb a baba számára. Első gyermeküket váró szülőknek sok esetben még az is gondot okoz, hogy megállapítsák: mi az a minimum, amire tényleg szüksége van a babának? Meg fogsz lepődni, ám az újszülött babát érdekli legkevésbé a babaszoba stílusa, kialakítása – neki tényleg nagyon kevés dologra, bútorra van szüksége.
Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük azt a 3+1 legfontosabb dolgot, amit mindenképpen érdemes figyelembe venni a babaszoba berendezésekor. 

3+1 dolog, amire figyelj a babaszoba berendezésekor!

1. Bútorok, amelyek nem hiányozhatnak a babaszobából

Vannak olyan bútorok és kiegészítők amelyek alap felszereltségnek számítanak és a babaszoba berendezése során mindenképpen helyet kell nekik találni a készülő szobában. Vagyis a hiedelmekkel ellentétben, a kezdetekkor nem kell elvesznetek a széles bababútor kínálatban, éppen elég ha a legfontosabbakra koncentráltok.

A baba életében legfontosabb dolog az alvás: érdemes beszereznetek egy rácsos kiságyat, ahol kényelmesen és nyugodtan pihenhet majd a gyermeketek. Ez lesz a szoba meghatározó pontja, stílusban és színben minden mást igazíthatsz hozzá. Szükségetek lesz egy pelenkázó állványra vagy komódra is, ahol komfortosan öltöztethetitek majd a kis jövevényt. Legpraktikusabb ezekből a fiókos szekrény, az arra ráhelyezett pelenkázóval, hiszen a tárolóhelyet a pelenkás korszakot követően is tudjátok használni. Érdemes felkészülnöd még az esti csendes összebújós szoptatásra / etetésekre, így jó ha van a szobában egy kényelmes fotel párnával. 

hogyan rendezzük be a babaszobát odorshome
Kép forrása: www.crateandbarrel.com
Kép forrása: www.overstock.com

Érdemes a közvetlen közelbe tenni egy pelenkaszemetest és egy szennyestartót is, így még praktikusabbá válik egy-egy pelenkázás. A szennyestartó azért is fontos, mert a babaruhákat a kezdetekkor ajánlott külön mosni a család többi tagjának ruháitól, vagyis a legjobb az, ha eleve elkülönítve gyűjtitek ezeket. Ráadásul ha kínálatunkból választotok mintás szennyestartót, később akár játék- vagy plüssállat tartóként is funkcionálhat, a rajta levő kedves kis figurák mindig hamar a gyermek kedvenceivé válnak majd. 

Previous
Next
hogyan rendezzük be a babaszobát
pelenkázó asztal fali rendszerező

2. A tárolás nagyon fontos már az első hónapokban is!

Hiába kicsi még egy gyermek, számos olyan apróság létezik, amelyekre szüksége van és nem könnyű neki helyet találni a szobában. Legyen szó a köldökcsonk ápolásához szükséges eszközökről, a fürdéshez vagy pelenkázáshoz használt dolgokról vagy akár a különböző játékokról, jó ha mindennek megvan a maga helye már a kezdetekkor. Nagyon praktikus megoldást nyújtanak erre a különböző függőleges és vízszintes fali tárolók, illetve a textilből készült tárolók, amelyek emellett dekorációként is szolgálnak a szobában. Utóbbiakat könnyen mozgathatod, alkalmasak a fiókos szekrények rendben tartására, vagy a pelenkázó asztalon az apró játékok tárolójaként is. A textil zsákok még utazáskor is jól jönnek, mi gyakran használtuk arra, hogy a baba éppen aktuális játékait abban vittük magunkkal. Szivárványos textil zsákunkat választotta Linda is, gyönyörű fotókért nézzetek be instagram oldalára, itt.

3. A gyerekszoba színei

Nem létezik jó vagy rossz döntés, ha a babaszoba színeiről van szó, hiszen nyilván fontos, hogy a saját ízléseteket tükrözze a választott árnyalatvilág. Lényeges azonban, hogy legyen a helyiség letisztult, harmonikus és mindenképpen kerüljétek a zsúfoltságot! Fontos, hogy a halványabb falak mellé jöhetnek az erősebb színű dekorációs elemek és függönyök, ám ha hangsúlyosak a falak, mindenképpen semlegesebb díszekben gondolkozzatok, így nem lesz „zavaróan színes” a szoba. 
Érdemes figyelni a színekre a babaszoba berendezése során, a színek jelentőségéről és hatásukról írtunk egy hosszabb cikket is, olvasd el itt.

3+1 Ne hagyjatok mindent az utolsó pillanatra!

Ha létezik a fentieken kívül jó tanács még, mindenképpen az, hogy ne odázzátok el a szoba berendezését és ne hagyjatok semmit az utolsó pillanatra! Így a kismama is nyugodt lehet afelől, hogy már készen áll a kis fészek a gyermek jövetelére, ráadásul az utolsó hetekben gondtalanul adhatja át magát a pihenésnek. 

Többi bejegyzés

falra szerelhető tároló gyerekszobába

Helytakarékos fali tároló az egész lakásba

Helytakarékos fali tároló az egész lakásba Ahhoz, hogy az otthonunkban mindig komfortosan érezhessük magunkat, érdemes jól átgondolt rendszerekbe szednünk a körülöttünk található használati tárgyakat. Ha

Dzsungel gyerekszoba room tour

Vagány dzsungel gyerekszoba – room tour

Vagány dzsungel gyerekszoba – room tour Izgalmas elosztású és kialakítású szoba, hangulatos és kellemes színekkel, berendezésekkel. Lenyűgöző ahogy minden darab annyira a helyén van, harmóniában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában Abszolút központi szerepet tölt be a bohém virágos falmatrica a babaszobában: amikor Macy Siudzinski meglátta egy internetes oldalon, azonnal beleszeretett