ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

3+1 dolog, amire figyelj a babaszoba berendezésekor!

Ha már úton van a család legújabb tagja, akkor bizonyára egyre gyakrabban kerül szóba a babaszoba berendezése is. Az újdonsült szülők számára rendszerint nem könnyű kitalálni, mi hova kerüljön, milyen színeket válasszanak és mi lenne majd a legjobb a baba számára. Első gyermeküket váró szülőknek sok esetben még az is gondot okoz, hogy megállapítsák: mi az a minimum, amire tényleg szüksége van a babának? Meg fogsz lepődni, ám az újszülött babát érdekli legkevésbé a babaszoba stílusa, kialakítása – neki tényleg nagyon kevés dologra, bútorra van szüksége.
Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük azt a 3+1 legfontosabb dolgot, amit mindenképpen érdemes figyelembe venni a babaszoba berendezésekor. 

3+1 dolog, amire figyelj a babaszoba berendezésekor!

1. Bútorok, amelyek nem hiányozhatnak a babaszobából

Vannak olyan bútorok és kiegészítők amelyek alap felszereltségnek számítanak és a babaszoba berendezése során mindenképpen helyet kell nekik találni a készülő szobában. Vagyis a hiedelmekkel ellentétben, a kezdetekkor nem kell elvesznetek a széles bababútor kínálatban, éppen elég ha a legfontosabbakra koncentráltok.

A baba életében legfontosabb dolog az alvás: érdemes beszereznetek egy rácsos kiságyat, ahol kényelmesen és nyugodtan pihenhet majd a gyermeketek. Ez lesz a szoba meghatározó pontja, stílusban és színben minden mást igazíthatsz hozzá. Szükségetek lesz egy pelenkázó állványra vagy komódra is, ahol komfortosan öltöztethetitek majd a kis jövevényt. Legpraktikusabb ezekből a fiókos szekrény, az arra ráhelyezett pelenkázóval, hiszen a tárolóhelyet a pelenkás korszakot követően is tudjátok használni. Érdemes felkészülnöd még az esti csendes összebújós szoptatásra / etetésekre, így jó ha van a szobában egy kényelmes fotel párnával. 

hogyan rendezzük be a babaszobát odorshome
Kép forrása: www.crateandbarrel.com
Kép forrása: www.overstock.com

Érdemes a közvetlen közelbe tenni egy pelenkaszemetest és egy szennyestartót is, így még praktikusabbá válik egy-egy pelenkázás. A szennyestartó azért is fontos, mert a babaruhákat a kezdetekkor ajánlott külön mosni a család többi tagjának ruháitól, vagyis a legjobb az, ha eleve elkülönítve gyűjtitek ezeket. Ráadásul ha kínálatunkból választotok mintás szennyestartót, később akár játék- vagy plüssállat tartóként is funkcionálhat, a rajta levő kedves kis figurák mindig hamar a gyermek kedvenceivé válnak majd. 

Previous
Next
hogyan rendezzük be a babaszobát
pelenkázó asztal fali rendszerező

2. A tárolás nagyon fontos már az első hónapokban is!

Hiába kicsi még egy gyermek, számos olyan apróság létezik, amelyekre szüksége van és nem könnyű neki helyet találni a szobában. Legyen szó a köldökcsonk ápolásához szükséges eszközökről, a fürdéshez vagy pelenkázáshoz használt dolgokról vagy akár a különböző játékokról, jó ha mindennek megvan a maga helye már a kezdetekkor. Nagyon praktikus megoldást nyújtanak erre a különböző függőleges és vízszintes fali tárolók, illetve a textilből készült tárolók, amelyek emellett dekorációként is szolgálnak a szobában. Utóbbiakat könnyen mozgathatod, alkalmasak a fiókos szekrények rendben tartására, vagy a pelenkázó asztalon az apró játékok tárolójaként is. A textil zsákok még utazáskor is jól jönnek, mi gyakran használtuk arra, hogy a baba éppen aktuális játékait abban vittük magunkkal. Szivárványos textil zsákunkat választotta Linda is, gyönyörű fotókért nézzetek be instagram oldalára, itt.

3. A gyerekszoba színei

Nem létezik jó vagy rossz döntés, ha a babaszoba színeiről van szó, hiszen nyilván fontos, hogy a saját ízléseteket tükrözze a választott árnyalatvilág. Lényeges azonban, hogy legyen a helyiség letisztult, harmonikus és mindenképpen kerüljétek a zsúfoltságot! Fontos, hogy a halványabb falak mellé jöhetnek az erősebb színű dekorációs elemek és függönyök, ám ha hangsúlyosak a falak, mindenképpen semlegesebb díszekben gondolkozzatok, így nem lesz „zavaróan színes” a szoba. 
Érdemes figyelni a színekre a babaszoba berendezése során, a színek jelentőségéről és hatásukról írtunk egy hosszabb cikket is, olvasd el itt.

3+1 Ne hagyjatok mindent az utolsó pillanatra!

Ha létezik a fentieken kívül jó tanács még, mindenképpen az, hogy ne odázzátok el a szoba berendezését és ne hagyjatok semmit az utolsó pillanatra! Így a kismama is nyugodt lehet afelől, hogy már készen áll a kis fészek a gyermek jövetelére, ráadásul az utolsó hetekben gondtalanul adhatja át magát a pihenésnek. 

Többi bejegyzés

Dzsungel gyerekszoba room tour

Vagány dzsungel gyerekszoba – room tour

Vagány dzsungel gyerekszoba – room tour Izgalmas elosztású és kialakítású szoba, hangulatos és kellemes színekkel, berendezésekkel. Lenyűgöző ahogy minden darab annyira a helyén van, harmóniában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában Abszolút központi szerepet tölt be a bohém virágos falmatrica a babaszobában: amikor Macy Siudzinski meglátta egy internetes oldalon, azonnal beleszeretett

Monokróm babaszoba Skandináv természetességgel

Monokróm babaszoba Skandináv természetességgel

Monokróm babaszoba Skandináv természetességgel A monokróm babaszoba megunhatatlan és hosszú ideje máig lenyűgözi a szülőket, gyerekeket egyaránt. A természetes és neutrális babaszoba trendek előtérbe kerülésével