ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

Pasztell csodaország - Interjú Pastellmama-val

Csodálattal lapozgatom a képeket Pastellmama Instagram oldalán, egyszerűen nem lehet megunni. Hogyan is lehetne? Ha egyszer meglátod, rabul ejt ez a csodavilág amit Tóth Csenge Zsófia megálmodott. Minden képről sugárzik a béke és nyugalom, teljes harmóniát érzel magad körül. Pedig még csak a képeket nézted – vajon milyen lehet benne élni? Hogyan lehetséges az, hogy minden stimmel, minden apró részlet ennyire a helyén van?

Cikkünkből most kiderül, olvassátok Zsófival készült interjúnkat.

Pastellmama naturális gyerekszoba berendezés

Lenyűgöző az Otthonotok. Honnan jön és mit jelent számodra ez a pasztell színvilág?

Köszönjük szépen! Igen, sokakat foglalkoztat mostanában ez a kérdés, hiszen ezzel a névvel jellemzem én is magamat. Ez az egész pasztellség egy szín sematikus önkifejezés a számomra. Köze van a személyiségem kereséshez is, a blogom bemutatkozásában is említem, hogy a férjem megismerése volt egy olyan pont az életemben, hogy úgy éreztem önmagamra találtam. Ekkor kezdtem ezeket a tiszta színeket használni először az öltözködésben, később a közös ház berendezésénél is. Tulajdonképpen ez egy teljes egész. A ház mellett a kiegészítőinkre és a ruháinkra is ez a pasztellség a jellemző. A homedekorban is a naturális színeket és az egyszerű formavilágot kedveljük. Sokan a skandináv vonalat látják az enteriőrben, de talán van benne még egy csipetnyi rusztikus és azért jó pár klasszikus elem is. A harmonikusság számomra nagyon fontos, szeretek teljes egészben gondolkodni. A pasztell színvilág a ház minden szegletében megjelenik, egységet alkot a terek és kiegészítők között.

Hogyan válik az üres lakás ilyen Otthonná, ahol minden ennyire a helyén van?

Éppen attól, hogy nincs minden a helyén. Mármint jó értelemben. Én a tervezéssel, kivitelezéssel töltődöm. Ha szomorú vagy fáradt vagyok, akkor gyorsan átalakítok valamit az egyik helyiségben és máris jobban érzem magam. A házunk is, mint az életünk egy folyamatos változásban van, ahol pont azért marad minden életszerű, mert igazi és mert aktuális. Ez egy gyönyörű alkotási folyamat, ahol mi válunk a ház részeivé, attól lesz otthon, mert mi annak akarjuk teremteni. Ez persze mindenkinél más kinézetet eredményez. Azoknak, akik még nem találták meg a megfelelő stílust azt ajánlom, hogy az egyszerűbb színekben és formákban gondolkodjanak, ha időtálló tereket szeretnének kialakítani.

A gyerekek szobája egyszerűen mesés. Mit tartottál szem előtt a kialakításánál?

A mesés szó tényleg jól leírja. A gyerekszobánál azt szerettem volna elérni, hogy egy igazi mesebeli birodalmuk legyen. Én úgy nőttem fel, hogy a szüleim a saját kezükkel alkották meg a gyerekszoba tárgyait, kiegészítőit, így számomra sem volt kérdés, hogy ezt a hagyományt folytassam. Az ágyat, a lámpát és a polcokat a férjem készítette el nekik a terveim alapján, a textil hozzávalókat én varrtam, saját magam festettem ki a szobájukat is. Hatalmas szeretettel készültünk az érkezésükre és azt hiszem ezt jól sikerült a tárgyakba zárni. Színvilágban próbáltam igazodni a ház stílusához, de nem szerettem volna befolyásolni sem őket, és mivel Beni szereti a kéket, így a szobájukban sok árnyalata felfedezhető. Ezek harmonizálnak a nyers fa, a fehér és bézs tónusokkal.

Milyen játékokat találunk a gyerekszobában? Mire figyelsz a játékok vásárlásánál?

Nem lenne igaz, ha azt állítanám, hogy nálunk nincsenek műanyag játékok, nagy piros tűzoltókocsik és narancssárga kukásautók. Szerintem akármennyire is igyekszik az ember, úgy érzem csak a jó irányba terelést kell a szemünk előtt tartani. Éppen ezért olyan letisztult dizájnú tárolókat igyekszem beszerezni, amik jó nagyok és szépen elnyelik a sok játékot, így az enteriőr is tiszta és rendezett marad. Ilyen skandináv stílusú több rekeszes tárolót például az Odorshome-nál is beszerezhettek. Amikor mi választunk nekik játékot, akkor nagyon figyelünk arra, hogy lehetőleg természetes vagy újrahasznosított anyagból készüljenek. Szerencsére egyre több kis hazai tervezőtől tudok válogatni. Ezekben azt szeretem, hogy érzem az alkotó személyiségét, kedvességét és szerintem erre a gyerekek is valahogy jobban fogékonyak, egyből megszeretik őket. Igyekszem olyan játékokat választani nekik, amik többfunkciósak. A legnagyobb kedvenc most a varázspalló. Azon kívül, hogy gyönyörű design, tényleg vagy 100 féle felhasználási módja van és nagyon szórakoztató.  Persze az ő szobájukban is találhatsz kockákat és autós játékokat, de ezekre azért jellemző a természetes anyaghasználat és a visszafogottság. Nemrég fedeztem fel a Little Dutch márkát. Gyönyörű játékai vannak, aki szereti a pasztell színeket, azoknak nagyon ajánlom.

Hogyan élik meg a gyerekek ezt a gyönyörű, letisztult minimalista – pasztell világot a mai, műanyagoktól hangos, zajos játékokkal teli környezetben?

Szerintem teljesen természetesen, hiszen ezt látják és tanulják tőlünk és remélem, hogy ezt a vonalat viszik majd később is tovább. Az előző kérdésnél is már említettem, hogy nem akarjuk korlátozni őket, inkább egyfajta útmutatást szeretnénk adni nekik. A mi családunk egyébként is nagyon összetett. Én szeretem a régies dolgokat, szeretem ha egy tárgynak története van. A férjem pedig inkább a másik oldal. Programozóként a legújabb technika és a fejlődés érdekli. Elsőre furcsán hangzik, de nagyon jól megfér a két pólus együtt és a gyerekek is megtanulják okosan használni a mai technikát. A hangos és színes játékok pedig minden játszóházban szeretettel várják őket, nincs kifogásom ellenük, csak a mértéke a fontos.

pasztell színű zsebes tároló pastellmama

A lakberendezés egy szakma, amit tanulni kell, de jó ízléssel és érzékkel mindannyiunk számára elérhető az Otthonos Otthon. Mit tartsunk szem előtt a lakás berendezésénél, hogy összhang és harmónia legyen?

Igen ez bárki számára tanulható szakma és az benne a különleges, hogy mindenkinek mást jelent a szép otthon. A legfontosabb szerintem, hogy olyan környezetet alakítsunk ki, ami a személyiségünket, stílusunkat tükrözni. Persze lehet az éppen aktuális divatot követni, de mit sem ér, ha nem érezzük magunkat benne otthonosan. A tereket illetően igyekezzünk egységesen gondolkozni, jó ha 2-3 alapszínnel variálunk. Ezekhez később nyugodtan választhatunk izgalmasabb, mintásabb kiegészítőket. A burkolatoknál a minőséget és az időtlenséget tartom fontosnak, olyan termékeket ajánlok, amiket nem akarunk majd 4-5 év múlva lecserélni. Fontos, hogy ezek összhangban legyenek, mert a burkolat és a fal színe fogja meghatározni a tér alaptónusát, ha ezek jól működnek együtt, akkor a berendezést is könnyebb lesz a képbe illeszteni. A képeim alapján engem mindig a „cozy” otthonos, meghitt hangulattal jellemeznek. Én sok nyers textilt és naturális kiegészítőt használok, ezeket szoktam a fa felületekkel variálni, de nagyon ügyelek arra, hogy minden kis területen megjelenjen valamilyen személyes emlék, egy rajz vagy egy nyaralás alatt vásárolt kiegészítő, szerintem ettől lesz minden olyan otthonos.

TIPP! Írj néhány termék lelőhely-tippet a kedvenceid közül, ahol a ‘pastellmama világ’ megálmodható és valóra váltható!

A sokak által kedvelt nagy boltokban is akad néha olyan termék amit szívesen hazaviszek. Ilyen a H&M és a ZARA HOME részlege. Magyar viszonylatban nagyon ajánlom a Nyuszihegyet és a Siller babyt, nagyon igényes bútorokat és kiegészítőket gyártanak. Nagyon közel áll még hozzám a Poyga toys és a Yogoplayhshop, ha a természetes játékokról van szó, de külföldi viszonylatban például van termékünk a Little Dutch márkától is. Tárolásban a CUCC zsákok a kedvenceim vagy a fonott IKEA tárolók. Ha egyedi dolgokat ajánlhatok, akkor az Etsybe csak be kell írni, hogy „neutral nursery” és elképesztően szép képeket, kiegészítőket lehet onnan vásárolni. Persze az igazán pasztellmamás kiegészítőket nagyon remélem, hogy a közeljövőben saját kezűleg tervezhetem meg. Nagy álmom, hogy egy saját kollekcióval mutatkozzak be a hazai piacon.

Többi bejegyzés

falra szerelhető tároló gyerekszobába

Helytakarékos fali tároló az egész lakásba

Helytakarékos fali tároló az egész lakásba Ahhoz, hogy az otthonunkban mindig komfortosan érezhessük magunkat, érdemes jól átgondolt rendszerekbe szednünk a körülöttünk található használati tárgyakat. Ha

Dzsungel gyerekszoba room tour

Vagány dzsungel gyerekszoba – room tour

Vagány dzsungel gyerekszoba – room tour Izgalmas elosztású és kialakítású szoba, hangulatos és kellemes színekkel, berendezésekkel. Lenyűgöző ahogy minden darab annyira a helyén van, harmóniában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában Abszolút központi szerepet tölt be a bohém virágos falmatrica a babaszobában: amikor Macy Siudzinski meglátta egy internetes oldalon, azonnal beleszeretett