ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

Vagány dzsungel gyerekszoba - room tour

Izgalmas elosztású és kialakítású szoba, hangulatos és kellemes színekkel, berendezésekkel. Lenyűgöző ahogy minden darab annyira a helyén van, harmóniában egymással. Mi imádjuk, hogy a természet ilyen közel kerül a gyerekekhez a szobában is, külön kiemelném a zöld növényfalat aminek segítségével a dzsungel mintájú tapéta is megelevenedik. Szuper, hogy Szabina gondolt az esős őszi időkre is, s úgy rendezte be a szobát, hogy még a legaktívabb gyerekeket is lekösse: bordásfal, mászókötél, hinta és mászófal is rendelkezésre áll.
A dzsungel gyerekszoba nagyon menő dolog manapság, Szabina segítségével pedig most azt is megmutatjuk hogyan készült. 

Dzsungel gyerekszoba room tour
Kép forrása: @Greksa Szabina

Mi inspirálta a gyerekszoba dizájnt?

Egy éves kislányom inspirált: egész nap fáradhatatlanul tud szaladgálni, ugrálni, mászni, játszani. Kisfiamnak később lett saját szobája, s az eddig szerzett tapasztalatok alapján tudtam, hogy olyan szobát szeretnék neki megvalósítani ahol együtt is játszhatnak és ezt a kirobbanó energiát leköthetem. A mókás alkalmatosságokat helyeztem előtérbe, így játszva fejlődhetnek, erősödhetnek. Nincs olyan gyerek aki ne szeretné az állatokat: ebből kiindulva szerettem volna egy természetközeli dizájnt, a természet színeivel, az állatvilág bemutatásával, s így jutottam el a dzsungel gyerekszoba ötletéhez.

dzsungel gyerekszoba óriás zsiráf baldachin
Kép forrása: @Greksa Szabina
Mi volt számodra a legkedvesebb rész a szoba kialakításában?

Számomra a legkedvesebb rész maga a tervezés volt, ahogy kisfiammal együtt végigkísértem a szoba teljes átalakulását és láttam mennyire boldog egy-egy kiegészítő, plüss, cuki formapárna, vagy szőnyeg érkezésekor. Amikor felkerült a szoba központi eleme, a tapéta, s megérkezett az óriás zsiráf, de még semmi más nem volt a szobában, már akkor is rengeteg időt töltöttünk ott.

Kép forrása: @Greksa Szabina
Mivel tetted igazán egyedivé, személyessé a szobát?

Nagyon szeretem az egyedi kézzel készült, természetes kiegészítőket. Egyik nagy kedvencem egy cuki pandás toronyépítő, amely teljesen személyre szabott: kisfiam nevével, születési adataival van ellátva. Annyira jól eső érzés ránézni. Másik kedvencem az egyedi fából készült névtábla, melyet saját elképzelésem alapján valósítottak meg kisfiamnak. De készültek horgolt egyedi tervezésű szőnyegek, tárolók, formapárnák, cuki mintával ellátott takarók, fali dekor.

leguán
Kép forrása: @Greksa Szabina

Ez a sok kiegészítő annyira otthonossá varázsolta a gyerekszobát, s a gyerekek nagyon hamar játszva megtanulhatták az állatok neveit. Készült horgolt óriás krokodil, tukán, koala, panda formapárna. És persze ami még igazán személyessé tette a szobát: fotók a polcon, kisfiam első fényképe, eltett karszalag, ruhácska amiben hazahoztam. Mind egy kis emlékdobozban. Ajándékba is kaptunk egy nagyon aranyos személyre szabott mesekönyvet, melyben megtalálható kisfiam képe és Ő benne a főhős (Zalán Afrikában).

mustársárga babaszoba dzsungel állatokkal
Kép forrása: @Greksa Szabina
horgolt dzsungel állatok formapárna odorshome
Kép forrása: @Greksa Szabina
Melyik lett a kedvenc részetek, hol időztök legszívesebben?

A dzsungel gyerekszoba egyik legkedveltebb helye közé tartozik az indiánsátor, imádnak a gyerekek csak úgy bekuckózni, elbújni. Tökéletes hely játékhoz, élvezik, hogy bepakolják a sok játékot, mesekönyvet saját kis birodalmukba. Nem telik el nap a mászófal, bordásfal, kötélhinta aktív használata nélkül, s imádják a párna állatokat etetni. Mindennap rajzolnak a hatalmas kréta falra is.

Kép forrása: @Greksa Szabina
Mit tanácsolnál azoknak a szülőknek akik most kezdik berendezni a babaszobát?

Én azt tanácsolnám, vegyék figyelembe, hogy a szoba a pici növekedésével együtt változik, ezért próbálják meg úgy kialakítani, hogy ne kelljen évente cserélni a bútorokat.

Egy gyerekszobában a nélkülözhetetlen bútorok mellett nagyon fontos a tárolás, hiszen ahogy telik az idő, egészen biztosan rengeteg játéka és egyéb kiegészítője lesz. Célszerű több olyan tárolót elhelyezni, kialakítani ahová a picik csak úgy bedobálják a játékokat és már rend is van. (én is próbálkoztam a polcon szépen elhelyezni mindent, hogy jól mutasson… de napi küzdelem volt, így feladtam). Ma már nagyon sokféle praktikus tárolót lehet kapni akár textil, fa vagy horgolt – ami a szoba stílusához illik és nagyon jól mutat. Kiemelném, hogy igyekezzünk környezettudatosan berendezni a szobát, keressék a vegyszermentes játékokat, falfestéket, textileket, hogy minél tisztább közeget teremthessenek a piciknek. 

Kép forrása: @Greksa Szabina
Kép forrása: @Greksa Szabina
Dzsungel gyerekszoba
Lelőhelyek
tapéta | TapétaTrend
horgolt oroszlán szőnyeg | Crooocus
zöld növény fal | Üdekert
lajhár éjjeli fény | MiniSkandiHome
oroszlános párna | MamazooShop
palló | Varázspalló
leguán | mall.hu
bambusz lámpa, plüss majom | IKEA
egyedi névtábla | AnnieDecor
horgolt tukán | KnitKate
levendulás Sóhegyecske | BabyMountain
óriás plüss elefánt | Piciszoba
óriás plüss zsiráf
Kép forrása: @Greksa Szabina

Ha tetszett ez a cikkünk, s úgy érzed inspirált a dzsungel, vagy jól jön majd a gyerekszoba tervezésénél, akkor mentsd el Pinteresten az alábbi kollázs segítségével. Így később is megtalálod ha szükséged lesz rá.

vagány dzsungel gyerekszoba room tour

Többi bejegyzés

falra szerelhető tároló gyerekszobába

Helytakarékos fali tároló az egész lakásba

Helytakarékos fali tároló az egész lakásba Ahhoz, hogy az otthonunkban mindig komfortosan érezhessük magunkat, érdemes jól átgondolt rendszerekbe szednünk a körülöttünk található használati tárgyakat. Ha

Bohém virágos falmatrica a babaszobában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában Abszolút központi szerepet tölt be a bohém virágos falmatrica a babaszobában: amikor Macy Siudzinski meglátta egy internetes oldalon, azonnal beleszeretett

Monokróm babaszoba Skandináv természetességgel

Monokróm babaszoba Skandináv természetességgel

Monokróm babaszoba Skandináv természetességgel A monokróm babaszoba megunhatatlan és hosszú ideje máig lenyűgözi a szülőket, gyerekeket egyaránt. A természetes és neutrális babaszoba trendek előtérbe kerülésével