ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

Íme 3 tipp - Így készül az otthonos babaszoba!

Várandósságod tele van izgalommal és minden vágyad, hogy mihamarabb készen legyen az otthonos babaszoba. Ismerős ez az érzés? A hormonok dolgoznak, s a fészekrakó ösztön a terhesség során biztosan rád tör. S így van ez jól, hidd el! Csakhamar el is készült a babád szobája: minden szükséges bútor, a napi rutinhoz kellő felszerelés beszerezve. A falak szebbnél szebb színekben pompáznak. Az összes dolog a helyére került, ami fontos egy kisbaba napi ellátásához, még az apróságok is. A szépséges szoba már csak a kis lakóját várja, fogadásra készen. Akár egy magazin címlapján is megjelenhetnének a friss babaszoba képek. De mégis úgy érzed, hogy valami hiányzik…

babaszoba berendezés
Ez a babaszoba még egyáltalán nem otthonos.

Így készül az otthonos babaszoba már az újszülött érkezése előtt!

Valóban, az otthonosság, a melegség még nem lopódzott be a frissen festett szobába, így azt hiányolhatod. Hiába szép az a babaszoba, ha hiányoznak azok az apróságok, kiegészítők, melyek ténylegesen otthonossá, s nemcsak praktikussá alakítják egy baba életterét. Pont azokat a dolgokat hiányolhatod, melyek igazivá, élhetővé teszik a teret, s nem egy stock fotó köszön rád. Persze a baba szobája majd csak a babával lesz teljes igazán, vele telik meg élettel, ugyanakkor pár kedvességet, melegséget árasztó tárggyal már az újszülött érkezése előtt otthonná varázsolhatod azt. Mondhatni élettel telivé kell tenned, otthonosabbá, nem csak egy szobává, ahová haza hozod a csecsemőt.

Persze a babaszoba esztétikáján kívül a biztonság is nagyon fontos, valamint a praktikum, a könnyű tisztán tarthatóság. Mindezekre érdemes odafigyelni már a szoba kialakításánál és dekorálásánál is.  

otthonos babaszoba vásárlói fotó odorshome

3 tipp amitől otthonos lesz a babaszoba

#1 Csempéssz be melegséget!

Egy babaszoba otthonos hangulatának megteremtéséhez elengedhetetlen a színek, formák, textilek, anyagok, a tárgyak megfelelő elhelyezése. Ha praktikusan alakítjuk ki a szobabútorok helyét, a színek is megfelelőek, az anyagok is melegséget árasztanak, akkor nyert ügyünk van.

Egy barátságos, meleg fénnyel világító természetes anyagból készült lámpa, egy kedves üdvözlő szöveg, egy-egy puha formapárna, kis babakézbe való marok állatka, a baba leendő ágyneműje, némi dekoráció a falra, rögtön igazivá, hihetőbbé, kézzelfoghatóbbá és szeretetteljesebbé teszi a babaszobát. 

mamazoo maci éjjeli fény lámpa
Mamazooshop | Maci éjjeli fény

#2 Díszíts függőlegesen!

Manapság nem divat az összes falat mintás tapétával bevonni, s ez nem is baj, hiszen így nem válik rögtön zsúfolttá a szoba. Helyette kellemes, visszafogott, nyugtató hatású színt válasszunk a babaszoba fal színének, s maximum csak egy-egy falrészt dekoráljunk mintás tapétával, falmatricával vagy esetleg dekor festéssel. Ám az egyszínű felületeket ne hagyjuk üresen! Lazán és szellősen helyezzünk el a szoba hangulatához illő posztert, praktikus polcot könnyen pakolható kosarakkal, falra szerelhető zsebes tárolókat – az utóbbiak nem csak díszítik a szobát, de tároló kapacitásuk végett igen hasznosak is.

modern geometriai mintás fali tároló babaszoba odorshome
odorshome babaszoba vásárlói fotó
modern babaszoba

#3 Tedd személyessé a teret!

Amennyire csak lehet, legyen egyedi a babaszoba. Használjuk bátran a képzeletünket és az ízlésünknek megfelelően dekoráljuk a szobát olyan apró dolgokkal, melyek ránk jellemzőek – a személyes, egyedi tárgyaktól válik igazán meghitté a tér. Tehetünk például egy képet a falra a családról, ez a baba figyelmét is le fogja kötni ahogy nézelődik majd új szobájában. De lehet ez a személyes elem egy ránk jellemző figura is, egy a babának szánt ölelgetni való párna, vagy a mindennapokban használatos textil a fotónkkal ellátva, például egy takaró. Az alábbi babaszobában a rácsos ágy fölé Anya és Apa képe került, amitől otthonosabb már nem is lehetne a szoba.

Forrás: Pinterest // by Cheryl Lynett

Persze igazán majd csak a baba érkezése és a mindennapok fogják a szobába meghozni az otthonosság érzetét. Ahogy kikerül a baba egy-egy ruhácskája, a játéka, valami használati tárgy, az első kincsek, mint a karszalagja, az első fényképe és az igazi, a mindent belengő baba illat és a pici gügyögése. Ezek teszik teljessé egy babaszoba berendezését. Ahogy belakja, ahogy formálja a dekorációt, hozzátesz a kis lényével, a felmerülő igényeire, szükségleteire bekerül még egy csomó dolog, személyesebbé válik majd a babaszoba. Első körben még mi alakítjuk, utána már ő fogja alakítani a babaszoba stílusát, designját és igazán otthonossá teszi majd, kényelmessé maga számára. 

babaszoba pelenkázó tároló

Többi bejegyzés

falra szerelhető tároló gyerekszobába

Helytakarékos fali tároló az egész lakásba

Helytakarékos fali tároló az egész lakásba Ahhoz, hogy az otthonunkban mindig komfortosan érezhessük magunkat, érdemes jól átgondolt rendszerekbe szednünk a körülöttünk található használati tárgyakat. Ha

Dzsungel gyerekszoba room tour

Vagány dzsungel gyerekszoba – room tour

Vagány dzsungel gyerekszoba – room tour Izgalmas elosztású és kialakítású szoba, hangulatos és kellemes színekkel, berendezésekkel. Lenyűgöző ahogy minden darab annyira a helyén van, harmóniában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában Abszolút központi szerepet tölt be a bohém virágos falmatrica a babaszobában: amikor Macy Siudzinski meglátta egy internetes oldalon, azonnal beleszeretett