ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

3+1 tipp, hogy rend legyen a kamasz gyermek szobájában

Már nem gyermek, de még nem is felnőtt. Éppen abban a korban van, amikor jellemzően kupi van a szobájában, de te szülőként már nem mész be rendet tenni vagy nem teheted játékos programmá a szoba kitakarítását. Az a kuckó bizony az ő birodalma és ez jól is van így. Ha pedig szeretnéd, hogy egy kicsit nagyobb rend legyen odabenn, íme néhány kamasz szoba tipp, hogy miként érheted ezt el!

Kép forrása: www.myscandinavianhome.com
kamasz szoba berendezése

Mire van szükség egy kamasz szobájában?

Mielőtt nekiesünk a teljes átalakításnak, érdemes összeírni, hogy vajon mire is van szüksége egy kamasz gyereknek a szobában, milyen tárgyakkal és hobbikkal rendelkezik amiket a szobában tárolni kell. 

Túlzásokba ne is essünk, ha a hobbijához szükséges eszközök és ruhák tárolása megoldott, akkor leginkább két dologra van szükségük: kényelmes kuckóra és tanulósarokra.

Fontos szabály:
a kamasz szobája a legjobb kifejező eszköz, olyan legyen, mint ő maga.

Csekk lista kamasz szobákhoz

ágy + olvasó lámpa = kuckó

TV + játék konzol

könyvespolc

sport cuccokhoz tárolási kapacitás

íróasztal + fény = tanuló sarok

ruhatárolás

hobbihoz szükséges tárolási kapacitás

Kép forrása: www.secondsetofhands.ca
3+1 kamasz szoba tipp
Kép forrása: www.thecraftedsparrow.com
Kép forrása: www.thecraftedsparrow.com

1. Legyen helye mindennek!

Ha az ágyon tanul, eszik és alszik a nagylányod vagy a kamasz fiad, az bizony a káosz tökéletes alapja, hiszen nincs semminek helye és felhalmozza a szoba egy pontján a számára szükséges tárgyakat. Így landol az üres bögre a füzeten és az ételmaradék az éjjeli szekrényen. Fontos, hogy legyen egy tanuló sarok, ahol íróasztal, szék és polcok kapnak helyet, míg a pihenő részt az ágy és a televízió jelentik majd. Így legalább nem lesz kupi az asztalán amikor filmezik és ő is rendszerben gondolkozik majd az életterét illetően. 

legjobb kamasz szoba ötletek odorshome
Kép forrása: www.apartmenttherapy.com
kamasz szoba berendezési ötletek
Kép forrása: www.thecraftedsparrow.com

2. De tényleg: legyen bőven hely mindennek!

Nem győzzük hangsúlyozni, az egyik legfontosabb kamasz szoba tipp: a legapróbbtól a legnagyobb tárgyig mindennek legyen meg a helye. Válasszatok számára olyan szekrényt a szobájába, amiben bőven van tároló kapacitás, olyan polcokat amire a kincseket, gyűjteményeket is büszkén kiteheti, bemutathatja. Legyen rejtve ami csak lehet, ez is csökkenti a zsúfoltságot, a káosz érzetet. Válasszatok olyan tárolási megoldásokat, amiket könnyű használni, és például nem csak akkor férnek be a ruhái, ha azok mindig élére vannak vasalva és hajtogatva. Legyen lehetősége akkor is elpakolni, ha éppen abban a korban van, mikor nincs igénye a pontos hajtogatásra és a kacatnak tűnő kincseinek is találhat helyet a polcokon. 

kamasz lány szoba ötletek
Kép forrása: www.decoholic.org

# kamasz szoba tipp: Ebbe a hatalmas zsákba tényleg csak be kell dobni a ruhákat ha már mosásra szánják őket. Így talán megelőzhető a szoba számos pontján elejtett koszos ruhanemű is…

Kép forrása: www.housetohome.co.uk

3. Praktikus tárolók, amiket ő is szívesen használ

Ha beszereztek néhány olyan praktikus fali tárolót amit szívesen használ, máris nagy lépést tettetek a rendrakás irányába, hiszen a megfelelő helyre felszerelve a kínálatunkban is megtalálható vagány, feliratos fali tárolók segítenek kéznél tartani a gyerekek műszaki kütyüit vagy egyéb apróságait. Feltehetitek olyan helyre, hogy az ágyból vagy az asztalnál ülve is könnyedén elérje.  

+1. Ne egyedül dönts!

Ha szeretnél valamit újítani a szobájában, fontos, hogy semmiképpen se egyedül dönts! Hiszen ahogy fentebb is írtuk, ez az ő birodalma, neki kell kiválasztani azokat a tárgyakat és kiegészítőket, amelyeket szívesen használna és látna a kuckójában. Így vidd magaddal vásárolni vagy üljetek le együtt a gép elé és böngésszetek közösen a kínálatban! Ha pedig mindent beszereztetek, rakjátok fel együtt a bútorokat, szereljétek közösen a falra a tárolókat és döntsétek el közösen egy tartalmas nap keretében, minek hol legyen a helye. Hidd el, nagyon élvezni fogja a lányod vagy a fiad, hogy csak vele törődsz és közösen rendezitek be a szobáját. Így pedig biztosan igyekszik majd megőrizni a rendet is. 

Kép forrása: Pinterest

Többi bejegyzés

Dzsungel gyerekszoba room tour

Vagány dzsungel gyerekszoba – room tour

Vagány dzsungel gyerekszoba – room tour Izgalmas elosztású és kialakítású szoba, hangulatos és kellemes színekkel, berendezésekkel. Lenyűgöző ahogy minden darab annyira a helyén van, harmóniában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában Abszolút központi szerepet tölt be a bohém virágos falmatrica a babaszobában: amikor Macy Siudzinski meglátta egy internetes oldalon, azonnal beleszeretett

Monokróm babaszoba Skandináv természetességgel

Monokróm babaszoba Skandináv természetességgel

Monokróm babaszoba Skandináv természetességgel A monokróm babaszoba megunhatatlan és hosszú ideje máig lenyűgözi a szülőket, gyerekeket egyaránt. A természetes és neutrális babaszoba trendek előtérbe kerülésével