ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

3+1 tipp, hogy rend legyen a kamasz gyermek szobájában

Már nem gyermek, de még nem is felnőtt. Éppen abban a korban van, amikor jellemzően kupi van a szobájában, de te szülőként már nem mész be rendet tenni vagy nem teheted játékos programmá a szoba kitakarítását. Az a kuckó bizony az ő birodalma és ez jól is van így. Ha pedig szeretnéd, hogy egy kicsit nagyobb rend legyen odabenn, íme néhány kamasz szoba tipp, hogy miként érheted ezt el!

Kép forrása: www.myscandinavianhome.com
kamasz szoba berendezése

Mire van szükség egy kamasz szobájában?

Mielőtt nekiesünk a teljes átalakításnak, érdemes összeírni, hogy vajon mire is van szüksége egy kamasz gyereknek a szobában, milyen tárgyakkal és hobbikkal rendelkezik amiket a szobában tárolni kell. 

Túlzásokba ne is essünk, ha a hobbijához szükséges eszközök és ruhák tárolása megoldott, akkor leginkább két dologra van szükségük: kényelmes kuckóra és tanulósarokra.

Fontos szabály:
a kamasz szobája a legjobb kifejező eszköz, olyan legyen, mint ő maga.

Csekk lista kamasz szobákhoz

ágy + olvasó lámpa = kuckó

TV + játék konzol

könyvespolc

sport cuccokhoz tárolási kapacitás

íróasztal + fény = tanuló sarok

ruhatárolás

hobbihoz szükséges tárolási kapacitás

Kép forrása: www.secondsetofhands.ca
3+1 kamasz szoba tipp
Kép forrása: www.thecraftedsparrow.com
Kép forrása: www.thecraftedsparrow.com

1. Legyen helye mindennek!

Ha az ágyon tanul, eszik és alszik a nagylányod vagy a kamasz fiad, az bizony a káosz tökéletes alapja, hiszen nincs semminek helye és felhalmozza a szoba egy pontján a számára szükséges tárgyakat. Így landol az üres bögre a füzeten és az ételmaradék az éjjeli szekrényen. Fontos, hogy legyen egy tanuló sarok, ahol íróasztal, szék és polcok kapnak helyet, míg a pihenő részt az ágy és a televízió jelentik majd. Így legalább nem lesz kupi az asztalán amikor filmezik és ő is rendszerben gondolkozik majd az életterét illetően. 

legjobb kamasz szoba ötletek odorshome
Kép forrása: www.apartmenttherapy.com
kamasz szoba berendezési ötletek
Kép forrása: www.thecraftedsparrow.com

2. De tényleg: legyen bőven hely mindennek!

Nem győzzük hangsúlyozni, az egyik legfontosabb kamasz szoba tipp: a legapróbbtól a legnagyobb tárgyig mindennek legyen meg a helye. Válasszatok számára olyan szekrényt a szobájába, amiben bőven van tároló kapacitás, olyan polcokat amire a kincseket, gyűjteményeket is büszkén kiteheti, bemutathatja. Legyen rejtve ami csak lehet, ez is csökkenti a zsúfoltságot, a káosz érzetet. Válasszatok olyan tárolási megoldásokat, amiket könnyű használni, és például nem csak akkor férnek be a ruhái, ha azok mindig élére vannak vasalva és hajtogatva. Legyen lehetősége akkor is elpakolni, ha éppen abban a korban van, mikor nincs igénye a pontos hajtogatásra és a kacatnak tűnő kincseinek is találhat helyet a polcokon. 

kamasz lány szoba ötletek
Kép forrása: www.decoholic.org

# kamasz szoba tipp: Ebbe a hatalmas zsákba tényleg csak be kell dobni a ruhákat ha már mosásra szánják őket. Így talán megelőzhető a szoba számos pontján elejtett koszos ruhanemű is…

Kép forrása: www.housetohome.co.uk

3. Praktikus tárolók, amiket ő is szívesen használ

Ha beszereztek néhány olyan praktikus fali tárolót amit szívesen használ, máris nagy lépést tettetek a rendrakás irányába, hiszen a megfelelő helyre felszerelve a kínálatunkban is megtalálható vagány, feliratos fali tárolók segítenek kéznél tartani a gyerekek műszaki kütyüit vagy egyéb apróságait. Feltehetitek olyan helyre, hogy az ágyból vagy az asztalnál ülve is könnyedén elérje.  

+1. Ne egyedül dönts!

Ha szeretnél valamit újítani a szobájában, fontos, hogy semmiképpen se egyedül dönts! Hiszen ahogy fentebb is írtuk, ez az ő birodalma, neki kell kiválasztani azokat a tárgyakat és kiegészítőket, amelyeket szívesen használna és látna a kuckójában. Így vidd magaddal vásárolni vagy üljetek le együtt a gép elé és böngésszetek közösen a kínálatban! Ha pedig mindent beszereztetek, rakjátok fel együtt a bútorokat, szereljétek közösen a falra a tárolókat és döntsétek el közösen egy tartalmas nap keretében, minek hol legyen a helye. Hidd el, nagyon élvezni fogja a lányod vagy a fiad, hogy csak vele törődsz és közösen rendezitek be a szobáját. Így pedig biztosan igyekszik majd megőrizni a rendet is. 

Kép forrása: Pinterest

Többi bejegyzés

falra szerelhető tároló gyerekszobába

Helytakarékos fali tároló az egész lakásba

Helytakarékos fali tároló az egész lakásba Ahhoz, hogy az otthonunkban mindig komfortosan érezhessük magunkat, érdemes jól átgondolt rendszerekbe szednünk a körülöttünk található használati tárgyakat. Ha

Dzsungel gyerekszoba room tour

Vagány dzsungel gyerekszoba – room tour

Vagány dzsungel gyerekszoba – room tour Izgalmas elosztású és kialakítású szoba, hangulatos és kellemes színekkel, berendezésekkel. Lenyűgöző ahogy minden darab annyira a helyén van, harmóniában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában Abszolút központi szerepet tölt be a bohém virágos falmatrica a babaszobában: amikor Macy Siudzinski meglátta egy internetes oldalon, azonnal beleszeretett