ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

Ezek lesznek 2020 meghatározó babaszoba trendjei

Miután búcsút intettünk a 2019-es évnek, legfőbb ideje körbenézni, vajon a lakberendezők szerint milyen babaszoba trendek várhatóak 2020 -ban. Ahogyan az lenni szokott, a legnagyobb festékgyártó cégek már jó előre bejelentették 2020 meghatározó trend színeit, de vajon megtaláljuk-e őket a gyerekszobákban is, vagy ott egészen más kerül előtérbe. 

Az biztos, hogy a kék szín idén is hódítani fog a lakberendezés területén, legalábbis a trend színek között több cég is említi. A Pantone például a klasszikus kéket jelölte meg 2020 színeként, a Sherwin-Williams a tengerkék színt, míg a PPG az úgynevezett kínai porcelán kék színt választotta. 2020 meghatározó babaszoba trendjei között azonban nem találjuk meg a kék egyik árnyalatát sem. 

pantone 2020 színe a kék

Természetesen elegáns
A botanikai elemekkel díszített és a természet által ihletett babaszobák már régóta nagyon népszerűek, mondhatni töretlenül, hiszen ez 2020-ban sem lesz másképp. Igazán viszont idén bontakozik ki ez a stílus, s kap egy elegáns vonalat amitől egyrészt kevésbé lesz babás, másrészt viszont sokkal fenntarthatóbb lesz. Ha eddig is szeretted a természetes anyagokat, a fából készült tárgyakat, a természetes, neutrális színeket, akkor nem fogsz csalódni – ez a stílus 2020-ban csak még erősebb lesz. 

naturally chic babyroom
Kép forrása: Paige Jones
természetesen elegáns babaszoba
Kép forrása: Nicole Eachus | Instagram: nicoleeachus

Mélabús zöld
Ahogyan korábban említettük, Pantone és több másik cég is a kék valamely árnyalatát választotta az év színének, ám a babaszobákban mégis a zöld hódít. Annak is egy igazán érdekes árnyalata, ami azonnal belopja magát a szívünkbe. Nem harsány, nem hivalkodó zöld színről van itt szó, hanem egy szerethető, barátságos meleg zöld színről, inkább sötétebb árnyalatban. Így ezt a színt mindenképpen kombinálni érdemes, fehérrel, pasztell rózsaszínnel vagy más világos színnel annak érdekében, hogy a szoba ne legyen komor, esetleg túl sötét. Külön érdekesség, hogy könnyen illeszthető a természet ihlette babaszoba témához, annak remek kiegészítő színe lehet.

zöld babaszoba
Kép forrása: Meghan Basinger | Instagram: @megbasinger
Kép forrása: Paige Jones

Pelenkázó kosár
Ideje továbblépnünk a műanyag pelenkázó alátéten, s valami sokkal természetesebbet, fenntarthatóbbat választanunk helyette. A babáknak is sokkal kellemesebb érzés egy ölelő, puha fészek a rideg műanyag pelenkázó lap helyett. Ráadásul egy ilyen, pelenkázóként funkcionáló fonott kosár hosszú élettartamú is, hiszen a pelenkázós időszak elmúltával remek játéktároló lehet belőle a gyerekszobában, vagy igazán szép magazin tartó a nappaliban. Nálunk még nagyon újnak számít ez a megoldás a pelenkázó asztalon, így érdemes inspirálódni és ihletet gyűjteni a Pinterest oldalon. Fantasztikus, hogy mennyire illeszkedik a természetes babaszoba vonalhoz, mind anyagválasztásban, mind pedig a színeket illetően.

Kép forrása: Olli Ella Reva basket | Instagram: @olliella
Kép forrása: Olli Ella Reva basket | Instagram: @olliella

Letisztult szivárvány minta
A 2019-es év abszolút favoritja úgy tűnik, hogy megunhatatlan, hiszen az előrejelzések szerint idén is tarolni fog a lakberendezők, designerek és a babaszobát berendező anyukák körében. Persze az eredeti harsány színű szivárvány helyett mostanra egy pasztelles, letisztult változat hódít, lágy színátmenetekkel. Így, ha megfelelő színeket választunk szivárvány mintáinkhoz, abszolút illik a naturális gyerekszoba designhoz, de a Benjamin Moore vagy Sherwin-Williams által megjelölt 2020-as év színének kikiáltott pasztell rózsaszín és ‘románc’ rózsaszínnel is könnyen összeegyeztethető. Szivárványból nálunk egy unisex változat készült, ahol a földszínek és a szürke dominál a drapp vásznon.

2020 trend szín románc rózsaszín
muted rainbow nursery szivárvány babaszoba
Kép forrása: Space for dreaming by Shannon
öko zsák szivárvány mintás odorshome
Öko zsák: OdorsHome | Fotó: Hajdú Photography

Minden centiméter számít
Nagyon hasznos trend, s nagy kihívás ugyan, de imádni fogjátok! Az utóbbi időben már megfigyelhető volt, idén pedig tovább erősödik az a tendencia, hogy a babaszoba és gyerekszoba minden egyes része, zegzuga jól átgondolt, rendszerezett és rendezett legyen. Beleértve a gardróbot is. Ha már a kezdetektől fogva a pici babának is egy jó nagy, tolóajtós szekrényt tervezünk gardrób gyanánt, megspóroljuk a kifejezett bababútorokat és máris tettünk egy nagy lépést a fenntarthatóság felé is. Bár egy kisgyermeknek nincs olyan nagy ruhatára, azért sok apróságnak, kiegészítőnek is megtaláljuk a helyet a tágas ajtók mögött. Amennyire csak tudunk, szortírozzunk és rendszerezzünk: jöhetnek a szebbnél szebb fonott kosarak és fadobozkák, textil tárolók. Apropó ruhatár! A babaruhák helyes mosásával és kezelésével kapcsolatban, valamint a biopamut babaruhák fontosságáról ebben a cikkünkben írtunk. 

babynav closet organized
Kép forrása: www.babynavbabyplanners.com
Kép forrása: Jackie | Instagram: @finding_lovely

Többi bejegyzés

falra szerelhető tároló gyerekszobába

Helytakarékos fali tároló az egész lakásba

Helytakarékos fali tároló az egész lakásba Ahhoz, hogy az otthonunkban mindig komfortosan érezhessük magunkat, érdemes jól átgondolt rendszerekbe szednünk a körülöttünk található használati tárgyakat. Ha

Dzsungel gyerekszoba room tour

Vagány dzsungel gyerekszoba – room tour

Vagány dzsungel gyerekszoba – room tour Izgalmas elosztású és kialakítású szoba, hangulatos és kellemes színekkel, berendezésekkel. Lenyűgöző ahogy minden darab annyira a helyén van, harmóniában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában Abszolút központi szerepet tölt be a bohém virágos falmatrica a babaszobában: amikor Macy Siudzinski meglátta egy internetes oldalon, azonnal beleszeretett