ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

Ezek lesznek 2020 meghatározó babaszoba trendjei

Miután búcsút intettünk a 2019-es évnek, legfőbb ideje körbenézni, vajon a lakberendezők szerint milyen babaszoba trendek várhatóak 2020 -ban. Ahogyan az lenni szokott, a legnagyobb festékgyártó cégek már jó előre bejelentették 2020 meghatározó trend színeit, de vajon megtaláljuk-e őket a gyerekszobákban is, vagy ott egészen más kerül előtérbe. 

Az biztos, hogy a kék szín idén is hódítani fog a lakberendezés területén, legalábbis a trend színek között több cég is említi. A Pantone például a klasszikus kéket jelölte meg 2020 színeként, a Sherwin-Williams a tengerkék színt, míg a PPG az úgynevezett kínai porcelán kék színt választotta. 2020 meghatározó babaszoba trendjei között azonban nem találjuk meg a kék egyik árnyalatát sem. 

pantone 2020 színe a kék

Természetesen elegáns
A botanikai elemekkel díszített és a természet által ihletett babaszobák már régóta nagyon népszerűek, mondhatni töretlenül, hiszen ez 2020-ban sem lesz másképp. Igazán viszont idén bontakozik ki ez a stílus, s kap egy elegáns vonalat amitől egyrészt kevésbé lesz babás, másrészt viszont sokkal fenntarthatóbb lesz. Ha eddig is szeretted a természetes anyagokat, a fából készült tárgyakat, a természetes, neutrális színeket, akkor nem fogsz csalódni – ez a stílus 2020-ban csak még erősebb lesz. 

naturally chic babyroom
Kép forrása: Paige Jones
természetesen elegáns babaszoba
Kép forrása: Nicole Eachus | Instagram: nicoleeachus

Mélabús zöld
Ahogyan korábban említettük, Pantone és több másik cég is a kék valamely árnyalatát választotta az év színének, ám a babaszobákban mégis a zöld hódít. Annak is egy igazán érdekes árnyalata, ami azonnal belopja magát a szívünkbe. Nem harsány, nem hivalkodó zöld színről van itt szó, hanem egy szerethető, barátságos meleg zöld színről, inkább sötétebb árnyalatban. Így ezt a színt mindenképpen kombinálni érdemes, fehérrel, pasztell rózsaszínnel vagy más világos színnel annak érdekében, hogy a szoba ne legyen komor, esetleg túl sötét. Külön érdekesség, hogy könnyen illeszthető a természet ihlette babaszoba témához, annak remek kiegészítő színe lehet.

zöld babaszoba
Kép forrása: Meghan Basinger | Instagram: @megbasinger
Kép forrása: Paige Jones

Pelenkázó kosár
Ideje továbblépnünk a műanyag pelenkázó alátéten, s valami sokkal természetesebbet, fenntarthatóbbat választanunk helyette. A babáknak is sokkal kellemesebb érzés egy ölelő, puha fészek a rideg műanyag pelenkázó lap helyett. Ráadásul egy ilyen, pelenkázóként funkcionáló fonott kosár hosszú élettartamú is, hiszen a pelenkázós időszak elmúltával remek játéktároló lehet belőle a gyerekszobában, vagy igazán szép magazin tartó a nappaliban. Nálunk még nagyon újnak számít ez a megoldás a pelenkázó asztalon, így érdemes inspirálódni és ihletet gyűjteni a Pinterest oldalon. Fantasztikus, hogy mennyire illeszkedik a természetes babaszoba vonalhoz, mind anyagválasztásban, mind pedig a színeket illetően.

Kép forrása: Olli Ella Reva basket | Instagram: @olliella
Kép forrása: Olli Ella Reva basket | Instagram: @olliella

Letisztult szivárvány minta
A 2019-es év abszolút favoritja úgy tűnik, hogy megunhatatlan, hiszen az előrejelzések szerint idén is tarolni fog a lakberendezők, designerek és a babaszobát berendező anyukák körében. Persze az eredeti harsány színű szivárvány helyett mostanra egy pasztelles, letisztult változat hódít, lágy színátmenetekkel. Így, ha megfelelő színeket választunk szivárvány mintáinkhoz, abszolút illik a naturális gyerekszoba designhoz, de a Benjamin Moore vagy Sherwin-Williams által megjelölt 2020-as év színének kikiáltott pasztell rózsaszín és ‘románc’ rózsaszínnel is könnyen összeegyeztethető. Szivárványból nálunk egy unisex változat készült, ahol a földszínek és a szürke dominál a drapp vásznon.

2020 trend szín románc rózsaszín
muted rainbow nursery szivárvány babaszoba
Kép forrása: Space for dreaming by Shannon
öko zsák szivárvány mintás odorshome
Öko zsák: OdorsHome | Fotó: Hajdú Photography

Minden centiméter számít
Nagyon hasznos trend, s nagy kihívás ugyan, de imádni fogjátok! Az utóbbi időben már megfigyelhető volt, idén pedig tovább erősödik az a tendencia, hogy a babaszoba és gyerekszoba minden egyes része, zegzuga jól átgondolt, rendszerezett és rendezett legyen. Beleértve a gardróbot is. Ha már a kezdetektől fogva a pici babának is egy jó nagy, tolóajtós szekrényt tervezünk gardrób gyanánt, megspóroljuk a kifejezett bababútorokat és máris tettünk egy nagy lépést a fenntarthatóság felé is. Bár egy kisgyermeknek nincs olyan nagy ruhatára, azért sok apróságnak, kiegészítőnek is megtaláljuk a helyet a tágas ajtók mögött. Amennyire csak tudunk, szortírozzunk és rendszerezzünk: jöhetnek a szebbnél szebb fonott kosarak és fadobozkák, textil tárolók. Apropó ruhatár! A babaruhák helyes mosásával és kezelésével kapcsolatban, valamint a biopamut babaruhák fontosságáról ebben a cikkünkben írtunk. 

babynav closet organized
Kép forrása: www.babynavbabyplanners.com
Kép forrása: Jackie | Instagram: @finding_lovely

Többi bejegyzés

Dzsungel gyerekszoba room tour

Vagány dzsungel gyerekszoba – room tour

Vagány dzsungel gyerekszoba – room tour Izgalmas elosztású és kialakítású szoba, hangulatos és kellemes színekkel, berendezésekkel. Lenyűgöző ahogy minden darab annyira a helyén van, harmóniában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában Abszolút központi szerepet tölt be a bohém virágos falmatrica a babaszobában: amikor Macy Siudzinski meglátta egy internetes oldalon, azonnal beleszeretett

Monokróm babaszoba Skandináv természetességgel

Monokróm babaszoba Skandináv természetességgel

Monokróm babaszoba Skandináv természetességgel A monokróm babaszoba megunhatatlan és hosszú ideje máig lenyűgözi a szülőket, gyerekeket egyaránt. A természetes és neutrális babaszoba trendek előtérbe kerülésével