ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

5 tipp, hogy hatékonyan tudd beosztani az idődet édesanyaként!

Amikor a gyermek érkezése előtti életedben reggel 8 körül még rendszerint az ébredezésnél és a reggeli kávénál tartottál, addig most hogy édesanya vagy, ugyanabban az időpontban már túl vagy a reggeli készítésen, a mosogatáson, néhány mondókán és már azon gondolkozol, mi legyen az aznapi ebéd, míg a kávéd már teljesen kihűlt a lakás egy random pontján, ahova letetted, mikor elkaptál egy feléd tartó labdát. Ismerős a helyzet? Ha úgy érzed, hogy túl sok lesz a gyermek – háztartás – főzés – munka kombóból és lassan begolyózol, itt az ideje, hogy hatékonyabbá tedd a mindennapokat néhány egyszerű tipp segítségével. 

hatékony időbeosztás

1. Egyszerre csak egy dologra fókuszálj!

Bár nem egyszerű koncentrálni, amikor a teendőid sora végeláthatatlannak tűnik, fontos, hogy ne kapkodj és ne ugorj egyik tevékenységből a másikba! Hiszen semmi értelme annak, ha minden téren csak félmunkát végzel. Inkább állíts fel egy sorrendet a feladataid között és végezz mindent nyugodtan, átgondoltan. Ennek köszönhetően egyrészt nem leszel ideges, másrészt a hibázási rátádat is nagyban javíthatod. 

2. A to-do list a barátod!

A fentiekben nagy segítség lehet egy tervező használata vagy egy to-do list legyártása, ugyanis így rendszerezheted a rád váró feladatokat és sorrendet is állíthatsz fel közöttük. Nem beszélve arról, hogy nincs annál jobb érzés, mint kipipálni egy régóta halogatott tételt. Ha nem papír alapon, hanem inkább a telefonodon gyűjtenéd és követnéd a teendőidet, ma már több lehetőség is kínálkozik – íme a 9 legjobb to-do-list applikáció összegyűjtve. Ha pedig inkább írogatnál és pipálgatnál, készítettünk neked egy heti tervezőt, ahol aszerint tudod szelektálni a feladatokat, hogy a nap melyik szakaszában fogod vagy tudod elvégezni. 

3. Néhány dolgot ér kiszervezni!

Te sem vagy szuperhős, a te tartalékaid is elfogynak egyszer. Viszont ezt nem kellene megvárni, így ha egy mód van rá, szervezz ki néhány feladatot! Például apuka a munkahelyről hazafelé be tud vásárolni, ha listát küldesz neki; a nagymamák ki tudnak segíteni ha szükséged lenne egy kis időre a gyerekek nélkül, de adott esetben a takarításhoz, főzéshez is kérhetsz külső segítséget. Ezek az apróságok rengeteg időt spórolhatnak neked. 

4. Fontos a menetrend!

Érdemes a mindennapok gördülékenysége érdekében kialakítani egy napi menetrendet. Ezt érdemes a gyermek napirendjéhez igazítani és annak megfelelően rendszerezni a feladatokat, hogy azokat el tudod-e végezni a legkisebbek társaságában vagy sem. Sok olyan házimunka van például, amelybe játékos formában őket is bevonhatod, így például remek közös program lehet a főzés vagy a mosás is, ha mókát csináltok belőle. Így pedig rengeteg időd szabadul fel az alvásidőre, amikor az egyéb feladatokkal tudsz haladni. Sőt, ha elég ügyes vagy, még egy hajmosás vagy egy hidratálü pakolás is beleférhet egy zárójeles részbe. 

5. Tömbösíts!

Ha úgy érzed, már teljesen elvesztél a feladatok tömkelegében és képtelenség kikecmeregni a részletek fogságából, remek megoldás lehet a tömbösítés. Ilyenkor különböző blokkokat állíthatsz fel úgy, hogy a legfőbb tevékenységeknek meghatározol egy állandó, fix időpontot. Például a mosás  minden hétfőn esedékes, míg a saját munkáidra minden este 8 és 9 óra között szakítasz időt. Így tudsz előre tervezni fejben és papíron egyaránt és sosem leszel lemaradásban. 

E tanácsok segítségével úgy birkózhatsz meg a mindennapok kihívásaival, hogy közben nem őrülsz meg, marad időd a gyerekekkel való felhőtlen játékra és közben még magaddal is törődhetsz egy kicsit. 

Többi bejegyzés

falra szerelhető tároló gyerekszobába

Helytakarékos fali tároló az egész lakásba

Helytakarékos fali tároló az egész lakásba Ahhoz, hogy az otthonunkban mindig komfortosan érezhessük magunkat, érdemes jól átgondolt rendszerekbe szednünk a körülöttünk található használati tárgyakat. Ha

Dzsungel gyerekszoba room tour

Vagány dzsungel gyerekszoba – room tour

Vagány dzsungel gyerekszoba – room tour Izgalmas elosztású és kialakítású szoba, hangulatos és kellemes színekkel, berendezésekkel. Lenyűgöző ahogy minden darab annyira a helyén van, harmóniában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában

Bohém virágos falmatrica a babaszobában Abszolút központi szerepet tölt be a bohém virágos falmatrica a babaszobában: amikor Macy Siudzinski meglátta egy internetes oldalon, azonnal beleszeretett